lørdag den 16. marts 2013

Bobotie

Denne lækre smagsfulde ret, fik jeg første gang hjemme ved min kærestes mor, den er både sødlig og spicy. Der findes rigtig mange versioner af bobotie, det er oprindeligt en afrikansk ret, i rigtig mange andre opskrifter, skal brødet blødes op i mælk og blandes i retten, men i denne her, ligger den ovenpå som et lækkert crispy lag - jeg troede faktisk at det var ost første gang jeg smagte bobotie..


(4-6 personer)

500-700 g. oksefars

2 rødløg

2 alm. løg

1 stor klase vindruer (helst stenfri)

1 stort glas stærk mango chutney

1 dåse hakkede flåede tomater, f.eks. med chili

½-1 liter fløde (type er underordnet)

100 g mandler

3 peberfrugter (gerne flere farver)

3 spsk. stærk karry

1 pakke toastbrød (gerne groft)

Krydderier efter smag, f.eks. cayennepeber, paprika

En lille smule vand (højst 2 spsk.)

Salt og peber

1. Brun farsen på panden. Krydr med salt og peber.

2. Læg det stegte fars i et ildfast fad.

3. Løg og peberfrugter skæres i små stykker og svitses lidt på en pande.

Hældes over det stegte kød.

4. Vindruerne halveres og lægges ud over retten.

5. Tilsæt sovsen bestående af: chutney, flåede tomater, krydderier, og

vand

6. Mandlerne hakkes groft, og det halve drysses over retten.

7. Skorperne skæres af toastbrødet. Brødstykkerne lægges så tæt som

muligt ovenpå retten som et låg.

8. Fløden hældes over brødet, og resten af mandlerne drysses ovenpå.

Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 min.

Serveres med salat.

Tips:
En rest kan uden problemer genvarmes i ovnen og smager også godt næste dag.
For bedst resultat tilsættes lidt fløde( eller mælk) henover brødet igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar