Dette er en ret, som min søde veninde Line har introduceret mig for.
Rispapir kan købes billigst i Asian import butikker, her koster en pakke med 40 stk rispapir 15-20 kr, i andre dagligvarebutikker, kan de nemt koste det dobbelte. Der findes både rispapir til friture og til opblødning i lunken vand - jeg foretrækker sidstnævnte.
Udover rispapir bruger jeg som hovedregel:
Kål (hvidkål eller spidskål)
Gulerødder
Mango
Peberfrugt
Agurk
Kylling
Fuldkorns ægnudler
Tilbehør
Edamame bønner
Lime
Soja
Chilisauce
Alle grøntsagerne snittes i tynde lange strimler (5-7 cm), kyllingen skæres ligeså i lange tynde strimler og steges med sombal oelek, hvidløg, frisk ingefær, salt og peber.
Grøntsagerne anrettes på et fad, kyllingen kan man vælge at servere fra panden, eller anrette på et fad. Rispapiret skal opblødes i et dybt fad, med lunkent vand i 30 sek - 1 min helst 1 ark ad gangen. Herefter lægges rispapiret på tallerkenen og grønt plus kyllingen og nudler anrettes på midten af rispapiret, fold enderne op og rul så stramt som muligt - det gør rullen lettere at spise :-)
Edamame bønnerne skoldes med kogende vand i et dørslag, hvis de er frosne skal de lige have 5 minutter i kogt vand, hæld vandet fra, pres frisk limesaft henover og drys med flagesalt.
Soja og chilisauce hældes op i to små skåle og velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar