mandag den 18. marts 2013

Pita

Hjemmelavet pita er så lækkert og ikke mindst nemt!

6 stk.
3½ dl lunkent vand
100 g fuldkornsmel/durummel
ca 450 g hvedemel (helst tipo 00)
1½ spsk olivenolie
25 g gær
1 tsk groft salt
1 tsk honning

Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med honning, olie og salt. Tilsæt fuldkornmel og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen har tilpas konsistens, til at kunne æltes. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve lunt i 1 time.
Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, tages den ud på bordet, deles i 6 og rulles til flade runde boller, 1 cm i højden og 10 cm i diameter. Lad dem hæve 1 time et lunt sted. Pensl pitaerne med vand og bag dem i en opvarmet ovn - 225 grader alm. i 12-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar