Her kommer en opskrift, på et meget lækkert alternativ til shawarma/kebabruller. Inspirationskilde er brødrene Price: http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/pita_m_Shawarma.htm
Marinade:
2,5 dl drænet yoghurt eller creme fraiche
3 fed hvidløg
1 tsk peber
2 tsk salt
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt muskat
1 tsk stødt garam masala
1 citron, saften
½ kg oksekød - enten wokstrimler eller når det skal være ekstra lækkert, skært oksekød fra slagteren
Olie til stegning
Bland marinaden, tilsæt kødet og lad det marinere i minimum 6 timer, gerne længere.
Kødet skal steges ved god varme i små portioner, det vil dampe og syde en del, da marinaden bliver stegt ind i kødet og giver det en lidt sjov ru overflade.
Sweet tomat chilisauce:
1 rød peberfrugt
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater - eventuelt med chili
2 spsk sukker
Chili - jeg bruger altid sambal oelek, dosering alt efter hvor spicy den skal være, jeg bruger som regel ½ tsk, det er ca medium styrke.
Hak løg, hvidløg og rød peber fint. Steg det for middel varme i rigelig olie. Kom tomatpuré ved når løget er klaret i olien. Steg pureen i et minuts tid. Kom de flåede tomater ved – men udelad væsken. Steg nu dette sammen for svag varme. Det skal blive en meget intens og tyk relish. Smag til med finthakket chili – alt efter smagsløg og personligt mod. Lad chilierne stege med i mindst 5-10 minutter for svag varme.
Denne relish skal have en del olie og også en vis sødme, så vær ikke for nærig med sukkeret – men dosér det lidt ad gangen. Lad den køle af.
Hvis jeg er fyldt med overskud, bager jeg pitabrødene; http://tennasyndlingsopskrifter.blogspot.dk/2013/03/pita.html, ellers køber jeg fuldkorns tortilla wraps.
Fyld efter eget valg - jeg vælger som regel iceberg salat, agurk og lidt creme fraiche. Fyld pitaen eller wrappen med salat, oksekød, sweet tomat chilisauce og creme fraiche, og så skal der frådes ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar