søndag den 19. maj 2013

Cupcakes Deluxe

Det bliver ikke meget bedre end de her små, lækre næsten syndige cupcakes :) Opskriften er den samme som Skumkage Deluxe http://tennasyndlingsopskrifter.blogspot.dk/2013/03/skumkage-deluxe-opskrift.html :)

Mazarinbunde:

8-10 stk.
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
2 æg
50 g mel

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i små smurte forme, eller som jeg oftest gør; papirforme i min muffinsform (bradepande med plads til 12 muffins).
Bag dem ved 170 grader, varmluft i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af og tag dem ud af formen.
 
Blåbærsylt:
100 g blåbær
50 g sukker
½ vaniljestang
saften fra ½ citron
 
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, bland det med en skefuld af sukkeret, bland det hele i en lille kasserolle, bring det i kog og lad det simre i 10 minutters tid. Blend massen med en stavblender og sæt det på køl, gerne natten over og ellers 5-6 timer.
 
Nu skal mazarinbundene tages ud af papirformene, herefter skæres der et lille hul i toppen, jeg plejer at bruge en lille urtekniv. Med en teske fyldes blåbærsylten ned i hullet i mazarinbundene.
 
Italiensk marengsfrosting:
1 portion er nok til 20 cupcakes, derfor laver jeg oftest en halv portion.

330 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvide


Hæld 300 sukker i vandet og kog det til det er 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge)
Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g)
Når Sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes længe)
Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
Bland evt pastafarve og/eller smag deri. 
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og lav små toppe ovenpå mazarinbundene. Brænd til sidst marensfrostingen med en creme brulee brænder.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar