søndag den 28. april 2013

Jordbær/hvid chokoladecreme frosting

Jordbærsylt:
200 g jordbær (friske eller frosne)
saft af en halv citron
½ stang vanilje
100 g sukker

Flæk vaniljestangen på den lange led  og skrab kornene ud med en lille urtekniv. Mas vaniljekornene med en spiskeske sukker, så kornene bliver blandet med sukkeret.
Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, jordbær, citronsaft og sukker i en gryde, lad det småkoge uden låg i et kvarters tid.
Tag gryden af varmen. Fisk vaniljestangen op og blend jordbærsylten med en stavblender. Lad jordbærsylten afkøle helt i køleskabet, gerne til den næste dag.

Hvid creme:
4 blade husblas
½ liter piskefløde
150 hvid chokolade

Læg husblassen i blød i rigeligt og koldt vand i en ½ time( også selvom der kun står 5-10 minutter på pakken). Varm fløden op i en lille gryde til 80 grader (brug eventuelt et termometer). Hak den hvide chokolade og kom den over i en stor skål. Hæld halvdelene af den varme fløde over chokoladen og rør godt med en dejskraber eller ske, til chokoladen er næsten smeltet og massen er blank. Hæld resten af den varme fløde i og rør igen.
Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte i den varme chokolademasse, mens du rører. Sigt cremen gennem en sigte ned i en ny skål, så den er helt fri for eventuelle usmeltede chokoladeklumper og lad den køle helt ned i køleskabet - gerne til næste dag.

Næste dag: Vend jorbærsylten og den hvide chokoladecreme sammen, pisk den eventuelt op med en elspisker. Fyld cremen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og pynt dine cupcakes :)

Tip. Jorbær kan sagtens skiftes ud med andre bær - blåbær er bestemt også en af favoritterne herhjemme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar