tirsdag den 23. april 2013

Lun chokoladefondant med blåbærsylt og vaniljeis

Det her en den ultimative chokoladekage, den er intet mindre end helt fantastisk. Chokolade er noget af det bedste jeg ved, og ingen chokoladekage uden chokolade - så er det jo "bare" en kakaokage ;-)

Opskriften er fra Mette Blomsterbergs kogebog "Søde Sager".

Ca. 4 personer

100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
100 g past. æggeblommer
50 g past. æggehvider
flormelis til drys

Endvidere 4 muffinforme eller ramekinere, jeg plejer at bruge min store muffinform.

Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker over vandbad. Det skal kun lige smelte og ikke blive for varmt. Sigt melet ned i chokoladeblandingen. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt. Smør formene med smagsneutral olie, eller brug papirsforme, fyld dejen i formene.
Opbevar herefter de ubagte chokoladefondanter tildækket i køleskabet, indtil du skal bruge dem - de kan sagtens holde sig i et par dage.

Bag fondanterne i ovnen ved 200 grader, lige inden de skal serveres. De skal have mellem 9-13 minutter, det er lidt forskelligt fra ovn til ovn, men hold øje med dem, når toppen er bagt er de færdige.
Afkøl chokoladefondanterne i 1 minut, tag dem forsigtigt ud af formene, drys med flormelis og værs'go :) Jeg anretter chokoladefondanterne med en kugle vaniljeis og lidt frisk frugt eller frugtkompot som for eksempel blåbærsylt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar