2 personer
Confit de canard:
2 andelår
4 fed hvidløg
et par kviste frisk timian
et par kviste frisk rosmarin
laurbærblade
1 tsk peber
1 spsk. sukker
2 spsk. salt
Ca. 1 l. andefedt (Bestil hos slagteren)
Gnid andelårene grundigt ind i hvidløg. Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, i en morter og gnid andestykkerne ind i blandingen. Hvis du bruger friske krydderurter, er det vigtigt at de er grundigt rengjorte, så der ikke er det mindste jord på dem.
Kom køkkenfilm over og lad stykkerne marinere natten over i køleskabet.
Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være børstet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet.
De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege. Mit komfur stod på 1-2 ud af 9
Kom andestykkerne i en beholder og dæk dem med det siede fedt. Andeconfit'en kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot de resterende stykker er dækkede af fedt.
Når du skal bruge dine confitterede andelår, fisker du dem op af andefedtet - dette kan være lidt besværligt, da kødet er hamrende mørt og let falder fra hinanden. Steg andelårene på en varm pande, i 5 minutter. Placer andelårene på et skærebrædt og skil kødet fra benet. Kødet er nu klar til at komme i sandwichen.
Dressing:
2 dl creme fraiche 9 %
2 spsk mayo, gerne hellmanns da det er klart den bedste
1 tsk dijon sennep
salt
peber
sukker
Bland ovenstående ingredienser og smag til med salt, peber og sukker.
Jeg bagte selv baguetten og brugte min sædvanlige opskrift :) http://tennasyndlingsopskrifter.blogspot.dk/2013/03/basisopskrift-til-brdbollerbaguette.html
Anretning:
Skær baguetterne over, smør med sennepsdressing på top og bundstykket, fordel en håndfuld ruccola på bunden, og nu kronen på værket : confit de canard :) Velbekomme :)
Tip: Jeg købte andelårene på tilbud i Bilka, 2 frosne berberiandelår til 29 kr :)
2 spsk. salt
Ca. 1 l. andefedt (Bestil hos slagteren)
Gnid andelårene grundigt ind i hvidløg. Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, i en morter og gnid andestykkerne ind i blandingen. Hvis du bruger friske krydderurter, er det vigtigt at de er grundigt rengjorte, så der ikke er det mindste jord på dem.
Kom køkkenfilm over og lad stykkerne marinere natten over i køleskabet.
Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være børstet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet.
De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege. Mit komfur stod på 1-2 ud af 9
Kom andestykkerne i en beholder og dæk dem med det siede fedt. Andeconfit'en kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot de resterende stykker er dækkede af fedt.
Når du skal bruge dine confitterede andelår, fisker du dem op af andefedtet - dette kan være lidt besværligt, da kødet er hamrende mørt og let falder fra hinanden. Steg andelårene på en varm pande, i 5 minutter. Placer andelårene på et skærebrædt og skil kødet fra benet. Kødet er nu klar til at komme i sandwichen.
Dressing:
2 dl creme fraiche 9 %
2 spsk mayo, gerne hellmanns da det er klart den bedste
1 tsk dijon sennep
salt
peber
sukker
Bland ovenstående ingredienser og smag til med salt, peber og sukker.
Jeg bagte selv baguetten og brugte min sædvanlige opskrift :) http://tennasyndlingsopskrifter.blogspot.dk/2013/03/basisopskrift-til-brdbollerbaguette.html
Anretning:
Skær baguetterne over, smør med sennepsdressing på top og bundstykket, fordel en håndfuld ruccola på bunden, og nu kronen på værket : confit de canard :) Velbekomme :)
Tip: Jeg købte andelårene på tilbud i Bilka, 2 frosne berberiandelår til 29 kr :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar