søndag den 28. april 2013

Sandwich deluxe (min version af KBH's bedste sandwich)

Min kæreste kom hjem efter en herretur til hovedstaden, og fortalte om en vanvittig lækker sandwich, som de havde fået i torvehallerne.. Han kunne naturligvis ikke huske hverken stedets eller sanwichens navn, kun at det var med and. Jeg researchede lidt, og fandt ud af, at det var intet mindre en KBH's bedste sanwich (kåret af Politiken), og indholdet var confit de canard, ruccola og sennepsdressing - det måtte afprøves. Det tager sin tid, er en smule besværligt men er virkelig fantastisk lækkert !

2 personer

Confit de canard:
2 andelår
4 fed hvidløg
et par kviste frisk timian
et par kviste frisk rosmarin
laurbærblade
1 tsk peber
1 spsk. sukker
2 spsk. salt
Ca. 1 l. andefedt (Bestil hos slagteren)

Gnid andelårene grundigt ind i hvidløg. Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, i en morter og gnid andestykkerne ind i blandingen. Hvis du bruger friske krydderurter, er det vigtigt at de er grundigt rengjorte, så der ikke er det mindste jord på dem.

Kom køkkenfilm over og lad stykkerne marinere natten over i køleskabet.
Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være børstet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet.
De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege. Mit komfur stod på 1-2 ud af 9



Kom andestykkerne i en beholder og dæk dem med det siede fedt. Andeconfit'en kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot de resterende stykker er dækkede af fedt.

Når du skal bruge dine confitterede andelår, fisker du dem op af andefedtet - dette kan være lidt besværligt, da kødet er hamrende mørt og let falder fra hinanden. Steg andelårene på en varm pande, i 5 minutter. Placer andelårene på et skærebrædt og skil kødet fra benet. Kødet er nu klar til at komme i sandwichen.

Dressing:
2 dl creme fraiche 9 %
2 spsk mayo, gerne hellmanns da det er klart den bedste
1 tsk dijon sennep
salt
peber
sukker

Bland ovenstående ingredienser og smag til med salt, peber og sukker.

Jeg bagte selv baguetten og brugte min sædvanlige opskrift :)  http://tennasyndlingsopskrifter.blogspot.dk/2013/03/basisopskrift-til-brdbollerbaguette.html

Anretning:
Skær baguetterne over, smør med sennepsdressing på top og bundstykket, fordel en håndfuld ruccola  på bunden, og nu kronen på værket : confit de canard :) Velbekomme :)

Tip: Jeg købte andelårene på tilbud i Bilka, 2 frosne berberiandelår til 29 kr :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar