tirsdag den 23. april 2013

Sweet chili salsa

Hjemmelavet salsa er så lækkert, og så kan det bruges til meget andet end mexicanske retter, jeg bruger det tit i stedet for sovs til hvad som helst.
Opskriften er lånt af Brødrene Price, de kan altså noget :-) http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/pita_m_Shawarma.htm 

1 rød peber
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (eventuelt med chili)
Salt
Peber
Sukker (cirka 2 spsk)
1 tsk Sambal oelek (chilipasta), eller frisk chili

Hak løg, hvidløg og rød peber fint. Steg det for middel varme i rigelig olie. Kom tomatpuré ved når løget er klaret i olien. Steg pureen i et minuts tid. Kom de flåede tomater ved – men udelad væsken. Steg nu dette sammen for svag varme. Det skal blive en meget intens og tyk relish. Smag til med finthakket chili – alt efter smagsløg og personligt mod. Lad chilierne stege med i mindst 5-10 minutter for svag varme.
Denne relish skal have en del olie og også en vis sødme, så vær ikke for nærig med sukkeret – men dosér det lidt ad gangen. Lad den køle af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar