onsdag den 5. juni 2013

Vaniljeskyr med blåbær/banan og müsli

Det her er en lækker og meget mættende sund morgenmad. Det kræver, at man har 20 minutter til at forberede i, så det er nok mest en weekend morgenmad :-) Jeg har lavet to varianter, en med blåbærkompot og en med bananskiver.


Til 2 personer: 
1/2 liter skyr
1 spsk Vaniljepulver - ej at forveksle med vaniljesukker
Evt 1/2 dl kokosmælk light

Bland ingredienserne i en skål og smag til, skyr har en syrlig smag, alt efter hvor sødt man kan lide det, skal der mere vaniljepulver og kokosmælk i. 

Blåbærkompot:
50 gram blåbær
1 tsk vaniljepulver

Bland blåbær og vaniljepulver i en lille kasserolle, og varm det ved middel/svag varme i 10 minutter. Tag kasserollen af varmen og lad blåbærkompotten afkøle.

Müsli til 2 personer:
2 håndfulde solsikkekerner
1 håndfuld mandler
1 spsk honning

Rist solsikkekerner og mandler på en tør varm pande, rør godt så det ikke brænder på. Når solsikkekernerne begynder at blive gyldne, tilsæt så honningen og vend blandingen godt sammen. Lad müslien afkøle på en tallerken.


Anretning:
Fordel vaniljeskyr i to skåle. Herefter hældes blåbærkompotten over den ene, og bananskiverne over den anden. Afslut med müsli og velbekomme :-) 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar